Succesvolle video advertenties maken in YouTube

doorAdmin

Succesvolle video advertenties maken in YouTube

Adverteren in YouTube neemt al jaren toe en is steeds populairder voor adverteerders. Er zijn verschillende mogelijkheden voor video advertenties, deze zullen hieronder worden benoemd. YouTube heeft maandelijks meer miljarden bezoekers, op zoek naar een ruim assortiment van amusement of tips. In Nederland zijn er maandelijks Sinds 2006 is YouTube in handen van Google en dat komt de organisatie ten goede. Advertenties worden alleen weergegeven op video’s die minimaal 10.000 views heeft.

Video advertenties mogelijkheden

Er zijn meerdere video advertentie mogelijkheden binnen YouTube. De bekendste voorbeelden zijn: Trueview Instream, Trueview-advertenties met video discovery en Bumperadvertenties. Via YouTube kunnen ook andere advertenties worden geplaatst naast deze video advertenties.

Trueview Instream:

Met Instream videos betaal je altijd alleen voor de mensen die daadwerkelijk uw video bekijken. Niet voor toevallige kijkers of onzekere views. Dit is vergelijkbaar met de vCPM voor display advertising, waarbij je ook pas betaald als bezoekers uw advertentie voor 50% zien minimaal 2 seconden. Uiteindelijk is het ook weer anders, want je betaald niet voor de korte weergave. Je betaald pas als men 30 seconde van je video bekijkt of interactie met de advertentie hebt.

De video wordt voor, tijdens of na een video weergegeven. De meest bekende gebruikte vorm is voorafgaand aan de video. Kijkers kunnen jouw video advertenties na 5 seconde overslaan.

Trueview met video discovery:

Trueview advertenties met discovery worden niet binnen video’s weergegeven. Binnen zoekresultaten in YouTube worden deze advertenties weergegeven. Verder zijn deze ook zichtbaar aan de rechterzijde wanneer video’s worden afgespeeld. Hieronder is het verschil te zien tussen de verschillende vormen van video advertenties binnen YouTube

Trueview discovery video ads youtube blogonlinemarketing

Bumperadvertenties

Via bumperadvertenties kun je korte videoadvertenties van minder dan 6 seconde inzetten om klanten te bereiken en vooral de naams(merk)bekendheid te vergroten. Je kunt mensen met korte berichten bereiken, zonder hun kijkbeleving te verstoren.

Targeting video advertenties

Zoals je van Google gewend bent kun je goed targeten op de juiste doelgroep. Standaard targeting kan worden toegepast: demografie (leeftijd, geslacht), interesses, remarketing, plaatsingen (specifieke video’s of populaire kanalen), onderwerpen en zoekwoorden. Vanzelfsprekend kunnen ook targeting mogelijkheden worden uitgesloten.

Bekijk de andere advertising blogs.

Over de auteur

Admin administrator

Allround Online Marketeer . Passie voor online marketing - content & advertising en vol ambitie. Altijd open voor opmerkingen en vragen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.