SEO voor beginners

doorAdmin

SEO voor beginners

Starten met SEO maar nog geen idee hoe te starten? Bekijk deze blog: SEO voor beginners en ontvang enkele interessante tips om aan de slag te gaan.

SEO voor beginners

De eerste stap is genomen en inmiddels heb je vast al ontdekt waar SEO voor staat en heb je al enkele nieuwe dingen kunnen leren. Op internet zijn ontzettend veel verschillende tips en tricks over SEO te vinden. Ik zal dus niet starten met een uitleg over wat SEO/Zoekmachineoptimalisatie is, maar gewoon direct beginnen met het delen van enkele interessante tips en tricks die ik tijdens mijn werk en opleiding heb mogen leren.

1. Selecteren van de juiste zoektermen

Kies op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Zelf gebruik ik regelmatig Ahrefs, een betaalde tool die zijn werk uitstekend doet. Gratis tools zijn er ook volop beschikbaar en deze zullen je zeker ondersteunen in het vinden van de juiste zoekwoorden. Je kunt ontdekken hoeveel volume op bepaalde zoekwoorden zit en welke positie je nu op dit zoekwoord behaald. Redelijk cruciaal als je wilt gaan starten met SEO.

2. Installeer Google Search Console

Google Search Console, het voormalige Google Webmasters tools, is een gratis tool die inzicht geeft in zoekgedrag. Door je sitemap in te dienen, kun je daarna zien op welke zoekwoorden je nu wordt gevonden en wat daar de gemiddelde positie voor is.

3. Schrijven van SEO-proof teksten

Hoewel ik geen content marketeer ben en dat het schrijven van content een vak apart is zijn er wel enkele zaken waarvan ik weet dat deze werken. Zorg dat je de focus legt op één tot drie zoekwoorden tijdens het schrijven van een blog. Gebruik deze in tussenkoppen en laat ze regelmatig terugkomen.

4. Zoekwoorden, zoekwoorden, zoekwoorden

Zo komt mijn zoekwoord: SEO voor beginners, meerdere keren voor in de blog, zit deze in de URL, meta description, tussenkop en in de tekst (liefst in de eerste alinea). Het aantal woorden van een blog moet ruim 300 woorden bevatten en liefst nog meer. Vaak wordt gezegd, hoe langer hoe beter, maar als jij in een tekst van 300 woorden relevant kunt zijn en waarde kunnen leveren is dit beter dan een blog van 2000 woorden waar net zoveel wordt verteld. Dit komt het gebruikerservaring ten goede, hoewel deze stelling absoluut niet te bewijzen is ben ik van mening dat dit de beste manier hiervoor is.

5. Wat je niet moet doen:

  • Kopieren van content
  • Keyword stuffing (onnodig vaak gebruik maken van keywords)
  • Schrijven voor zoekmachines in plaats van bezoekers of geïnteresseerden
  • Bereikbaarheid van de website is niet goed
  • Tijd stoppen in spam-links

Belangrijk nog: Zorg dat je gevonden wordt en probeer links voor je blogs en content te verzamelen. Link vanaf je eigen website ook naar deze content voor structuur en interne linkbuilding. Voeg afbeeldingen (met alt tekst toe). Een snelle website is ook belangrijk (en rankingfactor)

Heb je aanvulling, vragen of opmerkingen, dan kun je mij altijd via het contactformulier bereiken. Ik reageer dan binnen 1 dag.

Over de auteur

Admin administrator

Allround Online Marketeer . Passie voor online marketing - content & advertising en vol ambitie. Altijd open voor opmerkingen en vragen