Facebook Messenger adverteren binnenkort beschikbaar

doorAdmin

Facebook Messenger adverteren binnenkort beschikbaar

Vanuit Facebook is naar buiten gekomen dat binnenkort adverteren in Facebook Messenger mogelijk is. De populaire applicatie, met meer dan 1,3 miljard actieve gebruikers elke maand is binnen afzienbare tijd beschikbaar.

Facebook Advertising

Facebook advertising is al enige jaren hét social media kanaal dat adverteren voor zowel organisaties met een klein als groot budget voorziet van nieuwe leads en klanten. Adverteren is op meerdere manieren mogelijk en ook bijvoorbeeld via Facebook Partners. Hierbij wordt jouw advertentie niet op de Facebook nieuwsfeed of dergelijke geplaatst maar bij Marketing Partners van Facebook. Een nieuwe manier van adverteren op Facebook is nu dus Facebook messenger. De veel gebruikte messenger app van Facebook.

facebook messenger adverteren blogonlinemarketing

Facebook Messenger advertenties

Via het Facebook Audience Network zal Facebook Messenger adverteren binnen afzienbare tijd mogelijk worden.  Een ontzettend interessante optie voor veel organisaties, vooral omdat via mobiel Facebook het vaakst wordt gebruikt. Via Facebook adverteren was op mobiel alleen nieuwsfeed adverteren mogelijk. Tussen de gesprekken met vrienden, kennissen, collega’s en familie worden nu dus advertenties getoond van organisaties die zich op jou als audience targeten.

Hiernaast is een dergelijk voorbeeld te zien van op welke manier de facebook messenger advertentie er voor de gebruiker uit zal zien. Facebook zal zelf zorg moeten dragen voor het feit dat de advertenties niet te opdringerig worden en zodoende verlies van gebruikers naar andere kanalen zal leiden.  Voorbeeld is Whatsapp; hoewel dit natuurlijk ook onderdeel van Facebook is.

Gevolgen?

Ondanks dat het voor marketeers nieuwe kansen biedt, zal het voor veel gebruikers als vervelend worden ervaren. In eerste instantie zullen de voorlopers/innovators deze manier van adverteren uitproberen om het effect ervan te testen. Vaak worden daarna aanpassingen gedaan vanuit de publisher (in dit geval dus Facebook) en wordt dit geoptimaliseerd, zodat het de gebruikers niet afschrikt en het gebruiksvriendelijk dient te worden gemaakt. Voor nu is het niet bekend wat de voors en tegens zijn, dit zal na de eerste testcases duidelijk worden. Aan de hand van succesverhalen zal dan worden gekeken of Facebook messenger advertising daadwerkelijk een positief effect zal sorteren.

Ik vraag me sterk af of dit een succesformule zal zijn. Positief voor adverteerders is in ieder geval dat er meer mogelijk is dan alleen de nieuwsfeed advertenties voor mobiele gebruikers.

Bekijk meer over Social media advertising.

Over de auteur

Admin administrator

Allround Online Marketeer . Passie voor online marketing - content & advertising en vol ambitie. Altijd open voor opmerkingen en vragen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.