5 SEO ontwikkelingen voor 2018

doorAdmin

5 SEO ontwikkelingen voor 2018

Hieronder volgt een opsomming van belangrijke SEO ontwikkelingen voor 2018. Waarbij sommige SEO ontwikkelingen al in gang zijn gezet, zijn er ook nieuwe trends die zijn ingezet. Het belang van enkele zaken wordt in veel gevallen steeds groter.

1. Voice Search

Google past zich aan, aan de gebruiker. Gesproken zoekopdrachten (voice searches) nemen almaar toe binnen zoekmachines. Met name jongeren zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze trend. Virtuele assistenten, zoals dat zo mooi heet, zoals Siri – Alexa en – Google Assistent nemen een vogelvlucht. Google houdt rekening met de zoekopdrachten van haar gebruikers en hierop inspelen zal zorgen voor meer zichtbaarheid en een betere ranking.

2. Vraag-Antwoord mogelijkheid

De vraag-antwoord mogelijkheid in Google is een enorme kans voor organisaties. Direct onder de advertenties is het blok met daarop het antwoord op het zoekresultaat terug te vinden. Zoek je bijvoorbeeld op “wat is seo?” Krijg je direct het onderstaande resultaat te zien:

5 seo ontwikkelingen wat is seo

Dit is een belangrijke positie voor jouw als organisatie. Deze featured snippets zijn waardevol en geven jouw website autoriteit. Belangrijk op een sterke afbeelding hierbij te plaatsen. Google kiest hiervoor de meest passende. In de resultaten zie je bijvoorbeeld dat de uitleg en afbeelding van een andere website zijn. Dit kan in combinatie met voice search veel invloed op jouw website hebben.

3. Local SEO

Local SEO is al jaren een belangrijke factor voor Google, waarbij steeds meer aandacht wordt besteed aan lokale zoekopdrachten in combinatie met lokale resultaten. Het maakt dus uit vanaf welke locatie jij zoekt. De resultaten verschillen namelijk per locatie. Enkele quick wins die zijn uit te voeren voor Local SEO zijn:

  • Google My Business account aanmaken en zoveel mogelijk invullen
  • Google Map op je eigen website
  • Recensies
  • Linkbuilding met lokale partijen
  • Lokale pagina / content

Met name voor restaurants, kappers en fysieke winkels, waarbij Google weet dat het om lokale opdrachten gaat is local SEO interessant. Lokaal vindbaar zijn zal voor extra klanten zorgen en geeft Google een indicatie dat jij een populaire hotspot bent.

4. Mobielvriendelijk

Deze zal je vast bekend voorkomen en komt in ieder SEO lijstje terug: mobielvriendelijk. Hier hoef ik verder weinig over uit te wijden: mobiel gebruik neemt toe en dus is een responsive website essentieel voor jouw website. Google wil een mobile first index starten, waarbij eerst naar mobiel wordt gekeken en daarna naar desktop. Dit kan een flinke verandering doen veroorzaken.

5. (relevante) Backlinks

Dat backlinks en linkbuilding een belangrijk onderdeel van SEO is, is al jaren bekend. Dat veel linkbuilding activiteiten van “vroeger” zijn alleen niet meer toe te passen voor de huidige ontwikkelingen op internetgebied. Voor local SEO is linkbuilding op locatie gebied belangrijk. Dit kan door bijvoorbeeld door een samenwerking aan te gaan met de lokale sportverenigingen, winkeliersvereniging of gewoon met de buren.

Backlinks verzamelen via ‘startpagina-achtige’ websites werkt nog steeds voor de indexering, maar de waarde ervan neemt af. Relevante linkbuilding is steeds meer van belang en het natuurlijke landschap creĆ«ren is daarbij ook een belangrijk onderdeel. Wil je meer weten over linkbuilding, bekijk dan een eerder blog van mij: effectieve linkbuilding voor SEO.

Belang van SEO ontwikkelingen

Het bijhouden van de ontwikkelingen op SEO gebied is voor ondernemers en online marketeers van essentieel om goed en gedegen advies te kunnen geven. De ontwikkelingen op SEO gebied zijn enorm. Toch zijn er enkele onderdelen die in elke SEO analyse zullen worden benoemd.

Dit is slechts een korte opsomming over SEO ontwikkeling per 2018, deze lijst is eenvoudig aan te vullen met 100 ontwikkelingen. Bekijk ook de pagina SEO voor beginners voor extra SEO-content.

Over de auteur

Admin administrator

Allround Online Marketeer . Passie voor online marketing - content & advertising en vol ambitie. Altijd open voor opmerkingen en vragen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.